Početna Uncategorized Servisne informacije 29.06.2022.

Servisne informacije 29.06.2022.

66
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su jednu saobraćajnu nesreću u naselju Gračanica. U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila i pričinjena je manja materijalna šteta. Evidentirano je i 10 ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 122 pregleda i četiri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

BIHAMK:

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja,uz 15-minutna propuštanja.

Danas počinje druga faza radova na izgradnji pristupnih puteva za autoput A-1 u mjestu Ševaš Njive na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj. Na ovoj dionici vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje