Početna aktuelnosti Servisne informacije 29.07.2022.

Servisne informacije 29.07.2022.

194
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-18 u Trećoj ulici u Živinicima.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još jednu saobraćajnu nesreću u ulici 25. Novembar u Živinicama, kao i 11 prijava ostalih događaja.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 165 pregleda i pet izlazaka na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u protekla 24 sata obavila je dvije intervencije dostave vode građanima u mjestima sa otežanim vodosnadbijevanjem.

Kantonalna uprava civilne zaštite: Profesionalne vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona imale su dvije intervencije na gašenju požara. Na području Grada Lukavac u mjestu Dobošnica u blizini škole gorio je pomoćni objekat. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara u šumi na manjoj površini na lokalitetu Ilinčica.

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je osam beba, šest dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova u mjestu Srnice na regionalnom putu R-460 Gradačac – Gračanica, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-456b Priboj – Teočak, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na većini graničnih prelaza povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje