Početna aktuelnosti Servisne informacije-29.10.2018.

Servisne informacije-29.10.2018.

994
0
Podijeli

Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Općine Živinice u toku jučerašnjeg dana gasili su pet požara.

U nedjelju u 13.05h ugasili su požar u Djedinu gdje je gorjela šuma i divlja deponija, u 14.15h gorjelo je nisko rastinje u Malinama, isti dan gasili su požar u Šahićima u 15.31h gdje je također gorjelo nisko rastinje, isti razlog požara desio se na Sprečkom mostu u 17.45h, zadnja intervencija gašenja požara bila je u 18.45h u Kupjerusima gdje je gorjela šuma i nisko rastinje.

Vatrogasci su na vrijeme lokalizovali i ugasili požare a u intervencijama su učestvovala 4 vatrogasca i jedno vatrogasno vozilo.

Prema informacijama koje smo dobili u PS Živinice u toku prethodnog dana i noći nije bilo narušavanja Javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda, desila se jedna kriminalna radnja u mjestu Podgajevi-izazivanje opće opasnosti. Zabilježeno je 5 ostalih događaja.

U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice pregledana su 144 pacijenta, tim ljekara i medicinara 3 puta je izlazio na teren.

Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu drugog stepena redukcije.

Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

Na UKC-u Tuzla rođeno je 5 beba, 3 djevojčice i 2 dječaka.

Sanacioni radovi izvode se na  M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Kolovoz je pretežno vlažan ili mokar. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja učestali su odroni zemlje ili kamenja. Iz BIHAMK-a  vozače upozoravaju i na mjestimično jake udare vjetra u zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje