Početna Uncategorized Servisne informacije 30.06.2022.

Servisne informacije 30.06.2022.

57
0
Podijeli

Policija: Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći dva putnička motorna vozila koja se dogodila na magistralnom putu M18 na raskrsnici Kulići. Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći tri putnička motorna vozila koja se dogodila na magistralnom putu M18 u gradu Živinice. Policijski službenici evidentirali su i 14 ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 146 pregleda i dva izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva za autoput A-1 u mjestu Ševaš Njive na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj vozila će od danas saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. GP Krstac je otvoren za međunarodni putnički saobraćaj do 30.09.2022. godine.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje