Početna aktuelnosti Servisne informacije – 31.1.2019.

Servisne informacije – 31.1.2019.

142
0
Podijeli

U prethodnom danu i noći Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imli intervencija na gašenju požara.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice,u istom periodu,obavili su 124 pregleda i jednu intervenciju na terenu.

Službenici Policijske stanice Živinice postupali su po jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila na Regionalnom putu R-455 A u mjestu Suha.

U udesu su učestvovala dva putnička vozila i tom prilikom na istima je nastupila manja materijalna šteta a povrijeđenih lica nije bilo.

Zabilježeno je i 10 ostalih događaja.

Što se tiče snabdjevenosti vodom koju osigurava Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija,na snazi je još uvijek prvi stepen redukcije i vode nema noću.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 13 beba, devet djevojčica i četiri dječaka.

Stanje na cestama

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo dionice: Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje-Prozor, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, kao i od obrušavanja sniježnih lavina. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje