Početna aktuelnosti Servisne informacije

Servisne informacije

104
0
Podijeli

U toku protekle noći i prethodnog dana pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali nikakvih intervencija.

Medicinski djelatnici Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, imali su 114 intervencija u sjedištu Hitne službe i dvije na terenu.

Službenici policijske uprave Živinice intervenirali su po jednoj prijavi zbog narušavanja javnog reda i mira, radilo se o drskom ponašanju uz konzumiranje alkohola. Evidentirano je i još osam događanja koja ne spadaju u kategorije ugrožavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda i drugih krivičnih djela.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija su nas obavijestili da je snabdijevanje pitkom vodom otežano u gradskoj zoni i da je na snazi redukcija vode u periodu od 22 sata i 30 minuta pa do ujutro do 5 sati. U Dubravama je snabdijevanje vodom uredno.

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla rođeno je 11 beba, pet djevojčica i šest dječaka.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje