Početna aktuelnosti Servisne informacije-7.1.2019.

Servisne informacije-7.1.2019.

114
0
Podijeli

Kada se generalno pogleda situacija na području općine Živinice u protekla 24 sata,može se zaključiti da nije bilo vanrednih intervencija ni u jednoj bitnijoj dežurnoj službi.

Vatrogasci  Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u protekloj noći i danu nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice,ljekari  i medicinari su imali 113 intervencija u samoj Hitnoj i 6 intervencija na terenu.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Živinice drže se već ustaljenog režima redukcija u snabdijevanju vodom a vanrednih intervencija nije bilo.

Policajci policijske stanice Živinice intervenirali su po četiri događaja koji ne spadaju u kategorije krivičnih djela,narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih udesa.

U porodilištu UKC-a Tuzla u noći i danu iza nas,rođeno je sedam beba,dva dječaka i pet djevojčia.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Na putnim pravcima Mokro-Rogatica, Trnovo-Dobro Polje, Olovo-Stupari, Banja Luka-Travnik i Mrkonjić Grad-Ključ zbog ugaženog snijega obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Kupres-Šujica.

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika pravoslavnog Božića, danas do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Jasminko Razić

Podijeli
Prethodni članakINFO BLOK 04.01.2019.
Sljedeći članakPravoslavni Božić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje