Početna aktuelnosti Servisne informacije – 8.4.2020.godine

Servisne informacije – 8.4.2020.godine

219
0
Podijeli

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u toku proteklog dana i noći imali su 42 intervencije u sjedištu Hitne službe i dvije intervencije na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice u istom periodu intervenirali su po jednom narušavanju javnog mira u Bašigovcima gdje su vinovnici bila dva lica.

U istom mjestu intervenirali su nakon dojave o počinjenom krivičnom djelu teške krađe koja se desila u jednoj industrijskoj hali.

Osim toga, živinički policajci obavili su i dva uviđaja saobraćajnih nesreća.

Jedna se dogodila u Dubravskoj ulici gdje je došlo do sudara putničkog i teretnog vozila i jedno je lice povrijeđeno i pričinjena je materijalna šteta.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se na lokalnom putu u Živinicama Gornjim gdje je došlo do kontakta jednog putničkog vozila i mopeda i tom prilikom vozač mopeda je teško povrijeđen a pričinjena je i materijalna šteta.

Pored svega navedenog, u Policijskoj stanici dežurni službenici evidentirali su i devet ostalih događaja a izdat je i jedan prekršajni nalog zbog nepoštivanja naredbe o zabrani kretanja u vrijeme od 20 sati uveče do 5 sati ujutro.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice su jučer pomagali tuzlanskim vatrogascima u gašenju požara na Ilinčici a jednom su intervenirali i na gašenju požara  koji je izbio u živiničkom mjestu Kotornica gdje je gorjelo oko pet hektara šume i niskog rastinja.

U sadejstvu sa vatrogasnom jedinicom iz Rudnika mrkog uglja Đurđevik, šumarima i jednim brojem mještana, požar je lokaliziran i ugašen.

Vodosnabdijevanje u Gradu bilo je uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

Zbog saobraćajne nezgode bio je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Tinja-Srebrenik, kod mjesta Orlova Klisura.

Na putevima u BiH saobraća se po suhom kolovozu, dok je u višim predjelima zbog niske jutarnje temperature moguća mjestimična poledica. Promet vozila je slabiji, a molimo vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog radova na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Priboj-Sapna (dionici Rastošnica-Goduš) danas i naredna dva dana (08.-10.04.) zbog sanacionih radova saobraćaj će biti obustavljen od 07 do 19 sati. Za vrijeme ove obustave u funkciji su alternativni pravci Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je od 09 do 15 sati obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje