Početna aktuelnosti Servisne informacije za 01.02,2022.godine

Servisne informacije za 01.02,2022.godine

289
0
Podijeli

POLICIJA-Na putevima grada Živinice u toku proteklog dana i noći dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Nezgoda se dogodila na magistralnom putu M 18 u mjestu Đurđevik gdje je došlo do sudara putničkog i teretnog motornog vozila.

Policijski službenici su evidnetirali još 14 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 68 pacijenata, tim ljekara i medicinara je 6 puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, dva dječaka i pet djevojčica.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu tehničku intervenciju na dimnjaku porodične kuće u naseljenom mjestu Šahići.

JPVIK- Uredno je vodosnabdjevanje grada i prigradskih naselja, dok je vodosnabdjevanje Dubrava otežano.

BIHAMK- Sniježne padavine su oslabile ili prestale, ali jak vjetar stvara sniježne nanose na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo puteve: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać (Lanište i Ripač), Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica. Na dionici Ljubogošta-Podromanija i dalje pada snijeg i saobraća se usporeno, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj. Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na širem području Bosanskog Broda i Gradine, te na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad). Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje