Početna aktuelnosti Servisne informacije za 01.09.2023. godine

Servisne informacije za 01.09.2023. godine

377
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici PS Živinice evidentirali su 13 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

Iz PS Živinice apeluju na  vozače da zbog početka nove školske godine voze krajnje oprezno u zonama osnovih i srednjih škola, te da posebnu pažnju obrate na đake koji se kreću duž kolovoza.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 147 pacijenata, tim ljekara i medicinara četiri puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

VATROGASCI-Pripadnici  Profesionalne vatrogasne jedinice gasili su požar na putničkom motornom vozilu-kombi u naseljenom mjestu Kovači.

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen u početnoj fazi.

JP VIK- Informacije nisu dostupne.

BIHAMK- Danas za većinu školaraca počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na saobraćajnicama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h. Roditelji, ako vozite svoju djecu do škole, ne zaboravite koristiti sigurnosni pojas. Djeca visine do 150 cm moraju sjediti na podmetaču (boosteru) kako im pojas ne bi prelazio preko lica. Zabranjeno je djeci ispod 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu. Đaci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze). SRETNO svima!

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje