Početna aktuelnosti Servisne informacije za 10.02.2022.godine

Servisne informacije za 10.02.2022.godine

114
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima grada Živinice dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

U nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M18 naseljeno mjesto Strašanj u sudaru dva putnička motorna vozila, povrijeđeno je jedno lice za koje su se ljekari na UKC-u Tuzla izjasnili da je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Dvije saobraćajne nezgode dogodile su se u ulici Prvog Marta i jedna na magistralnom putu M18 u Kotornici. U spomenutim saobraćajnim nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Policijski službenici su evidentirali još 8 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 84 pacijenta, tim ljekara i medicinara je 3 puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju, gasila je požar na dimnjaku porodične kuće u naseljenom mjestu Barice. Vatrogasci apeluju na građane da zbog čestih požara na dimnjacima vode računa u zimskom periodu, da iste redovno čiste kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

JPVIK-Vodosnabjdevanje u gradu, prigradskim naseljima i Dubravama je uredno, kazali su nam u JPVIK Živinice.

BIHAMK-  Iz BIHAMK skrećemu pažnju  na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje