Početna aktuelnosti Servisne informacije za 11.1.2022. godine

Servisne informacije za 11.1.2022. godine

273
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku protekle noći i prethodnog dana nisu imali nikakvih intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pacijentima je pruženo 97 medicinskih usluga a obavljena je i jedna intervencija na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u slučaju jedne saobraćajne nezgode koja se desila u naselju Ciljuge gdje je na pružnom prelazu došlo do sudara voza i jednog putničkog motornog vozila.

Nije bilo povrijeđenih osoba a nastupila je određena materijalna šteta.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija obavještavaju da je vodosnabdijevanje bilo uredno i da nije bilo nikakvih kvarova.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog snijega i leda, a zbog niske temperature poledice ima i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Jak vjetar na pojedinim dionicama stvara sniježne nanose, a izdvajamo puteve Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Otežano zbog snijega saobraća se i na putevima Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i na širem području Bosanskog Grahova i Romanije. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. U južnim krajevima skrećemo pažnju na jak vjetar. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje