Početna aktuelnosti Servisne informacije za 11.3.2022. godine

Servisne informacije za 11.3.2022. godine

373
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u prethodnoj noći i danu prije, nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, intervenirali su 115 puta u sjedištu Hitne službe i tri puta na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u jednom slučaju narušavanja javnog reda. Jedno lice pokazalo je naročito drsko ponašanje u Ulici Oslobođenja, tačnije, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo.

Osim toga, živinički policajci postupili su i po prijavi krivičnog djela, tške krađe – provale u Trgovinsku radnju u Ulici 25. novembar.

Poduzete su adekvatne radnje i po devet ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice obavijestili su da je vodosnabdijevanje u gradu bilo uredno i bez problema.

U protekla 24 sata u UKC-u Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla nije bilo porođaja.

Informacija Auto moto kluba Bosne i Hercegovine:

“Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.”

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje