Početna aktuelnosti Servisne informacije za 12.05.2023.godine

Servisne informacije za 12.05.2023.godine

203
0
Podijeli

POLICIJA- Na području grada Živinice u toku proteklog dana i noći dogodila su se dva krivična djela.

U ulici Gostelja dogodila se teška krađa, provala u benzinsku pumpu, a u Topličkoj ulici se dogodio napad na službenu osobu u vršenju poslova iz oblasti sigurnosti.

Nije bilo povrijeđenih lica u dvije saobraćajne nezgode, jedna se dogodila na magistralnom putu M18 u mjestu Podgajevi a druga na lokalnom putu Dubrave Donje.

Policijski službenici su zabilježili još 11 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 104 pacijenta, tim ljekara i medicinara je pet puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju, gasili su požar na drvenom stubu javne rasvjete u selu Gračanica.

JPVIK- Vodosnabdjevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK-Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.novembar i Grab za saobraćaj je zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica – Tarčin. Saobraća se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica), Bihać-Kamenica  i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje