Početna Uncategorized Servisne informacije za 12.07.2022.godine

Servisne informacije za 12.07.2022.godine

129
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici  PS Živinice u toku proteklog dana i noći zabilježili su narušavanje javnog reda i mira, riječ je o naročito drskom ponašanju i nepostupanju po naredbi ovlaštenog službenog lica.

Javni red i mir narušen je u MZ Suha.

Evidentirana su još 4 slučaja iz oblasti ostalih događaja.

HITNA-U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 177 pacijenata, ljekari i medicinari 5 puta su izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođene su 4 bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

VATROGASCI-Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JP VIK- U JP VIK Živinice kažu da je vodosnabdjevanje u danima vikenda i u vrijeme blagdana bilo uredno, tim da u Dubravama od večeras ponovo se uvodi sistem redukcije.

BIHAMK- Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje