Početna aktuelnosti Servisne informacije za 13.7.2022. godine

Servisne informacije za 13.7.2022. godine

139
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u prethodnoj noći i danu prije nisu imali nikakvih intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice doktori i medicinari su pacijentima pružili 144 medicinske usluge.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom slučaju ugrožavanja javnog reda i mira – drsko ponašanje jednog lica  i nepoštivanje policijskog službenika u toku obavljanja službene radnje.

Osim toga živinički policajci su intervenirali i po jednoj saobraćajnoj  nezgodi koja se desila na Regionalnom putu R 469 u Ulici Gostelja gdje je došlo do sudara dva putnička motorna vozila i gdje je tom prilikom jedno lice lakše povrijeđeno i pričinjena je manja materijalna šteta.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija smo obaviješteni da je vodosnabdijevanje u gradu bilo uredno dok je u Dubravama bilo otežano.

U porodilištu UKC-a Tuzla podaci nisu dostupni. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje