Početna aktuelnosti Servisne informacije za 14.4.2022. godine

Servisne informacije za 14.4.2022. godine

421
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u protekloj noći i danu prije, intervenirali su u dva navrata.

Prvi put, jučer u 12 sati i 30 minuta na gašenju zapaljenog niskog rastinja u Dubravama Donjim a drugi put je bila u pitanju tehnička intervencija kada je došlo do zapaljenja elektro instalacije u jednom stambenom objektu.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, intervenirali su 94 puta u sjedištu Hitne službe i četiri puta na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

U prvom  i u drugom slučaju radilo se tučama i naročito drskom ponašanju ukupno devet lica.

Osim toga, desile au se i dvije saobraćajne nezgode gdje su živinički policajci poduzeli zakonom predviđene radnje.

Prva saobraćajna nezgoda desila se na lokalnom putu u Šišićima gdje je došlo so sudara dva putnička motorna vozila i tom je prilikom jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede i pričinjena je manja materijalna šteta na vozilima.

Druga saobraćajna nezgoda desila se n Magistalnom putu M – 18 u naselju Kotornica gdje je jedno putničko motorno vozilo sletilo sa kolovoza i udarilo u ogradu.

Lakše je povrijeđeno jedno lice i pričinjena je manja materijalna šteta.

Policijski službenici grada Živinice intervenirali su i u osam ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice obaviješteni smo da je vodosnabdijevanje bilo uredno i da nije bilo nikakvih kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječak. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica.

U vremenu od 08 do 16 sati izvođeni suradovi na regionalnom putu Svatovac-Živinice (od mosta na rijeci Oskovi do kružne raskrsnice u Prvoj ulici), zbog čega  se saobraćalo usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje