Početna aktuelnosti Servisne informacije za 15.05.2020.godine

Servisne informacije za 15.05.2020.godine

285
0
Podijeli

POLICIJA- Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestovalo putničko motorno vozilo i biciklista.

Nesreća se dogodila na lokalnom putu u mjestu Kovači.

Policjski službenici PS Živinice evidentirali su 17 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 63 pacijenta, tim ljekara i medicinara imao je pet terenskih intervencija.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla obavljeno je 6 porođaja s obzirom da su rođeni blizanci  bilo  je 7 beba, 4 dječaka i 3 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nisu imali intervencija.

JP VIK- Vodosnabdjevanje se odvija bez redukcija, kazali su nam u JP VIK Živinice.

BIHAMK- Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na području RS-a na snazi je potpuna zabrana kretanja u vremenu od 22 sata do 05 sati ujutro, a na području Distrikta Brčko od 23 do 05 sati.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Dodatne informacije za ulazak u Hrvatsku mogu se pogledati na bihamk.ba

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača. Državljani Srbije mogu ući Srbiju i kretati se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ova dozvola može se pribaviti u ambasadi ili konzulatu Srbije u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje