Početna aktuelnosti Servisne informacije za 16.09.2020.godine

Servisne informacije za 16.09.2020.godine

388
0
Podijeli

POLICIJA- Nije bilo povrijeđenih lica u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Dubravskoj ulici  a u kojoj je putničko motorno vozilo udarilo u ogradu privatno vlasništvo.

Policijski službenici su evidentirali još 8 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 74 pacijenta, ljekari i medicinari su tri puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu intervenciju, gasili su požar u Kotornici, gorjelo je nisko rastinje i deponija smeća.

JPVIK- Vodosnabdjevanje je otežano.

BIHAMK-Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Bosanski Petrovac-Ključ (Gornje Bravsko), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje