Početna aktuelnosti Servisne informacije za 16.4.2024. godine

Servisne informacije za 16.4.2024. godine

109
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne Vatrogasne jedinice Živinice sinoć su intervenirali na gašenju požara u naseljenom mjestu Naseoci. Gorjelo je nisko rastinje, požar je najprije lokaliziran a zatim u potpunosti ugašen.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći intervenirali su 115 puta na terenu i dva puta u sjedištu Hitne službe.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su, u istom periodu, po jednom narušavanju javnog reda i mira. Jedno lice je u naseljenom mjestu Odorovići iskazalo naročito drsko ponašanje. Osim toga, živinički policajci intervenirali su i u dva slučaja saobraćajnih nezgoda, u Lukavici Donjoj i u Svojatu. U oba slučaja pričinjena je materijalna šteta bez povrijeđenih lica. Evidentirano je i 10 ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija dobili smo obavijest da nije bilo nikakvih kvarova i da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području grada nije bilo porođaja.

Uvjeti za vožnju za sada su povoljni, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone. S obzirom da meteorolozi do kraja dana najavljuju pogoršanje vremenske situacije, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje