Početna aktuelnosti Servisne informacije za 17.02.2023.godine

Servisne informacije za 17.02.2023.godine

365
0
Podijeli

POLICIJA-Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M18 u mjestu Podgajevi, gdje je vozač usljed neprilagođene brzine sletio s kolovoza.

Još jedno lice povrijeđeno je u nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu R 455-a u Modračkoj ulici. Usljed neprilagođene brzine vozač sletio s kolovoza i udario u ogradu privatno vlasništvo.

Treća saobraćajna nezgoda dogodila se na Međunarodnom aerodromu Tuzla gdje je vozilo udarilo u naplatnu rampu. Povrijeđenih nije bilo.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još 4 slučaja iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice pregledano je 125 pacijenata, ljekari i medicinari pet puta su izlazili na teren.

PORODILIŠTE-U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 13 beba, pet djevojčice i osam dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BIHAMK-Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima na svim vlažnim lokalitetima mogući su nailasci na poledicu, dok je tokom dana, usljed porasta temperature, povećana opasnost odrona. Zbog odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Simin Han-Banj Brdo, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje