Početna aktuelnosti Servisne informacije za 17.09.2020.godine

Servisne informacije za 17.09.2020.godine

371
0
Podijeli

POLICIJA- Javni red i mir narušen je drskim ponašanjem od strane jednog lica. Nije bilo povrijeđenih lica u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je 6 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 67 pacijenata, tim ljekara i medicinara je 4 puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, osam djevojčica i jedan dječak.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje je otežano.

BIHAMK-  Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Maglaj-Doboj u mjestu Mravići od 07 do 17 sati saobraća se usporeno.

Za danas je najavljen početak radova na nadvožnjaku u mjestu Brgule (Šićki Brod-Srebrenik), zbog čega će se saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog velikog broja upita, obavještavamo vozače da sanacija tunela Crnaja (Konjic-Jablanica) još uuvijek nije krenula, tako da se tom dionicom i dalje saobraća nesmetano.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje