Početna aktuelnosti Servisne informacije za 18. juni 2024. godine

Servisne informacije za 18. juni 2024. godine

78
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice su u toku prethodnog dana i noći intervenitrali po jednoj dojavi. U 16 sati i 56 minuta obaviješteni su da je došlo do zapaljenja putničkog motornog vozila na lokalnom putu u Kovačima. Vatrogasci su brzo došli na lice mjesta, ugasili požar ali je nastupila veća materijalna šteta na vozilu. Povrijeđenih lica nije bilo.

U istom posmatranom periodu, Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice intervenirali su 145 puta u sjedištu Hitne službe i četiri puta na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u jednom slučaju narušavanja javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja jednog lica prema policijskom službeniku. Također, živinički policajci reagirali su i u šest ostalih događaja.

Do zaključenja ovog izvještaja, nismo dobili podatke iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena su dva dječaka i jedna djevojčica.

Uslovi za vožnju danas su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Ipak, vozači se mole da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Također, važno je držati odstojanje između vozila i obavezno koristiti sigurnosni pojas.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje