Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.01.2023. godine

Servisne informacije za 20.01.2023. godine

368
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađa, u naselju Brnjica, gdje je sa objekta u izgradnji ukraden građevinski materijal.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinca grada Živinice imala je jednu intervenciju u mjestu Vrnojevići gdje je gorio dimnjak na porodičnoj kući. Požar je na vrijeme ugašen bez dodatne materijalne štete na stambenom objektu.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 125 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je otežano, dok je snabdijevanje vodom u Dubravama uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli  rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar.

Na prevoju Karaula na dionici Olovo-Kladanj, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje