Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.04.2022.godine

Servisne informacije za 20.04.2022.godine

322
0
Podijeli

POLICIJA-Na putevima grada Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima su četiri osobe zadobile povrede.

Nesreće su se dogodile na regionalnom putu R 469, jedna u Višći gdje je putničko motorno vozilo sletjelo s kolovoza pri čemu je vozač zadobio povrede, druga u Dubravama Donjim Dom, u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, tri lica su povrijeđena a na UKC-u su se za jedno lice izjasnili da je zadobilo teške tjelesne povrede. Na toj dionici puta došlo je do potpune obustave saobraćaja u periodu od 19:50 h do 23:25 h, saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima.

Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još 12 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 112 pacijenata, tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je pet dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je četiri intervencije, gasili su požare u Bašigovcima i ulici Omladinskih radnih brigada na Šarenjaku gdje je gorjelo nisko rastinje. Ugasili su  požar u krugu pijace na Ciljugama gdje je gorjela veća količina smeća, a imali su i jednu tehničku intervenciju uklanjanje ostataka od saobraćajne nesreće koja se dogodila u Dubravama Donjim.

JPVIK- Vodosnabdjevanje u gradu, prigradskim naseljima i Dubravama je uredno.

BIHAMK- Zbog pogoršane vremenske situacije upozoravamo na pretežno mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima ima snijega na kolovozu.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje