Početna aktuelnosti Servisne informacije za 21.5.2024. godine

Servisne informacije za 21.5.2024. godine

116
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku protekle noći i dana nisu imali nikakvih intervencija.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice intervenirali su 126 puta na terenu i jednom u sjedištu Hitne službe.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u dva slučaja saobraćajnih nezgoda. Prva se dogodila u Prvoj ulici, učestvovala su dva putnička motorna vozila. Jedno lice je povrijeđeno, a nastupila je i određena materijalna šteta. Druga saobraćajna nezgoda desila se na Magistralnom putu M-18, u dijelu gdje se spaja sa Topličkom ulicom. Također, učestvovala su dva putnička motorna vozila i jedno lice je povrijeđeno, a nastupila je i određena materijalna šteta na vozilima. Osim toga, živinički policajci intervenirali su i u 16 ostalih događaja.

Djelatnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice nisu imali vanrednih intervencija, a vodosnabdijevanje je bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođene su dvije djevojčice i dva dječaka.

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Izbjegavati rizična preticanja i obavezno se držati odstojanja između vozila.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje