Početna aktuelnosti Servisne informacije za 24.01.2022.godine

Servisne informacije za 24.01.2022.godine

358
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici PS Živinice u toku proteklog dana i noći zabilježili su 10 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj Službi doma zdravlja Živinice pregledano je 119 pacijenata, tim ljekara i medicinara je 7 puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 3 djevojčice i 5 dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju. Sinoć u 20: 21 h gasili su požar na dimnjaku na  porodičnom objektu u Baricama.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požćra je na vrijeme lokalizovan i u potpunosti ugašen.

JP VIK- Vodosnabdjevanje grada i prigradskih naselja je uredno, dok je vodosnabdjevanje Dubrava otežano.

BIHAMK- Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Velika Kladuša, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje