Početna aktuelnosti Servisne informacije za 24.09.2020.godine

Servisne informacije za 24.09.2020.godine

202
0
Podijeli

POLICIJA- Dva lica zadobila su povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M18 na raskrsnici u Ciljugama.

Dogodile su se još tri saobraćajne nezgode.

U nezgodi koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića nije bilo povrijeđenih lica.

Dvije su se dogodile na regionalnom putu R455-a u Lukavici Donjoj u jednoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, dok je u drugoj putničko motorno vozilo sletjelo s kolovoza i udarilo u betonski stub vlasništvo Elektrodistribucije Živinice.

Policijski službenici su evidentirali još 9 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 50 pacijenata, ljekari i medicinari su pet puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 4 dječaka i 4 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JP VIK- Vodosnabdjevanje je otežano uz redukcije. Planirane redukcije su od 10-14h u ORB, Litve, Višća, Golubinjak I i II, Sadnice, Stara pruga, Sjever, Strašanj, Bosanska, Jezero I i II i Novi grad.

BIHAMK- bog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez-Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje