Početna aktuelnosti Servisne informacije za 26.03.2020.godine

Servisne informacije za 26.03.2020.godine

145
0
Podijeli

POLICIJA- U toku jučerašnjeg dana i noći na putevima Grada Živinice dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teretno motorno vozilo udarilo u nosač stuba na benzinskoj pumpi Hifa u naseljenom jestu Strašanj.

Policijski službenici su evidentirali još 5 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledan je 31 pacijent, ljekari i medicinari su imali dvije terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 5 beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje je uredno, kazali su nam u JPVIK Živinice.

BIHAMK- Na dionicama preko planinskih prevoja, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima mjestimično ima poledice na kolovozu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje