Početna aktuelnosti Servisne informacije za 26.4.2024. godine

Servisne informacije za 26.4.2024. godine

124
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice su u proteklom danu i noći imali jednu intervenciju. Jučer oko 14 sati uspješno su lokalizirali, a zatim i ugasili požar koji je izbio na dimnjaku porodične kuće u naseljenom mjestu Kupjerusi u Mjesnoj zajednici Višća Gornja.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, imali su 110 intervencija na terenu i dvije u sjedištu Hitne službe.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Magistralnom putu M-18, naselje Maline. U udesu su učestvovala dva putnička i jedno teretno motorno vozilo. Povrijeđenih osoba nije bilo a nastupila je određena materijalna šteta na vozilima.Živinički policajci intervenirali su i u 10 ostalih događaja.

Djelatnici  Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice nisu imali vanrednih intervencija. Vodosnabdijevanje je bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Prema prikupljenim podacima, na većini puteva u našoj zemlji saobraća se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje