Početna aktuelnosti Servisne informacije za 28.04.2022.godine

Servisne informacije za 28.04.2022.godine

366
0
Podijeli

POLICIJA-Policijski službenici u toku jučerašnjeg dana i noći zabilježili su 11 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 84 pacijenta, tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je je 13 beba, pet djevojčica i osam dječaka.

VATROGASCi- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu intervenciju. Ugasili su požar na dimnjaku porodične kuće u Višći zaseok Požar.

JPVIK- Vodosnabdjevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK-U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova „Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK je dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje