Početna aktuelnosti Servisne informacije za 28.08.2020.godine

Servisne informacije za 28.08.2020.godine

373
0
Podijeli

POLICIJA- U toku jučerašnjeg dana i noći narušen je javni red i mir drskim ponašanjem od strane dva lica u neposrednoj blizini raskrsnice Križaljka.

Policijski službenici su evidentirali još devet ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 75 pacijenata, ljekari i medicinaru su tri puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 5 beba, tri djevojčice i dva dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu intervenciju. U 12:30h dobili su dojavu da gori nisko rastinje u Brnjici. Izašli su na teren i ugasili požar.

JPVIK- Informaciju o stanju vodosnabdjevanja na području grada Živinice nismo uspjeli dobiti.

BIHAMK- Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na izgradnji rasvjete na mostu Begića i Begovića na dionici Jablanica-Mostar, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na magistralnom putu Konjic-Jablanica u noćnim satima (23-05) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje