Početna aktuelnosti Servisne informacije za 29.4.2024. godine

Servisne informacije za 29.4.2024. godine

107
0
Podijeli

Tokom proteklog dana i noći pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali nikakvih intervencija.

U isto vrijeme, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 180 intervencija na terenu i dvije u sjedištu Hitne službe.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednoj dojavi o narušavanju javnog reda i mira. Jedno lice u Višći Donjoj je u alkoholiziranom stanju iskazalo naročito drsko ponašanje. Osim toga, živinički policajci su ragirali u skladu sa svojim ovlastima i u slučaju jedne saobraćajne nezgode koja se desila na križanju Druge ulice i Ulice Armije Republike Bosne i Hercegovine. Došlo je do sudara dva putnička motorna vozila i tom prilikom povrijeđeno je pet lica, a nastupila je i određena materijalna šteta na vozilima.

Pored navedenog, policijski službenici su intervenirali i u šest ostalih događaja.

Uposlenici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice u proteklom danu i noći nisu imali nikakvih intervencija, a vodosnabdijevanje je bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođena su dva dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group nije bilo poroda.

Danas se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i umjerenu do pojačanu frekvenciju vozila.

Sutra, posljednjeg dana aprila, a pred prvomajske praznike, očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na saobraćajnicama prema jugu zemlje.

Apelujemo na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje