Početna aktuelnosti Servisne informacije za 30.04.2024. godine

Servisne informacije za 30.04.2024. godine

150
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima Grada Živinice u toku proteklog dana i noći dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u ulici Alije Izetbegovića, gdje je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede. U drugoj nezgodi na parkingu kod kod Doma zdravlja vozač uslijed nepropisne vožnje udario u rampu.
Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još šest slučajeva iz oblasti ostalih događaja.
HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 142 pacijenta, tim ljekara i medicinara dva puta je izlazio na teren.
PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.
VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju. Vatrogasci su intervenisali na dojavu da gori kuća u naseljenom mjestu Golubinjak, dolaskom na teren ustanovljeno je da su gorjela drva složena uz kuću. Vlasnik je uspio ugasiti požar do dolaska vatrogasaca.
JP VIK- Vodosnabdijevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.
BIHAMK- Apelujemo na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere – BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub
Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici. Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa molimo sve učesnike u saobraćaju za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje