Početna aktuelnosti Servisne informacije za 30.12.2020.godine

Servisne informacije za 30.12.2020.godine

494
0
Podijeli

POLICIJA- Pješak je zadobio lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u Živinicama Gornjim.
Nije bilo povrijeđenih lica u nezgodi u kojoj je autobus udario u reklamni pano. Nezgoda se dogodila u ulici Živinički sokolovi.
Zabilježeno je jedno krivično djelo, riječ je o pokušaju teške krađe u porodičnom objektu u ulici ORB-a.
Evidentirano je 12 ostalih događaja.
HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 75 pacijenata, ljekari i medicinari dva puta su izlazili na teren.
PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 13 beba, 7 djevojčica i 6 dječaka.
VATROGASCI_ Profesionalna vatrogasna jedinica imala je dvije tehničke intervencije, uklonili su borovo stablo u blizini OŠ Đurđevik. Vratili su u prvobitno stanje limeni krov na zgradi PS Živinice koji je pomjeren uslijed jakog vjetra.
BIHAMK- U zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja skrećemo pažnju na mjestimično zaleđen kolovoz. U ostalim područjima vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udara vjetra, a povećana je i opasnost od učestalih odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje