Početna aktuelnosti Servisne informacije za 5.1.2022. godine

Servisne informacije za 5.1.2022. godine

243
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice su u toku jučerašnjeg dana intervenirali u 16 sati i 31 minut kada su zaprimili dojavu iz kasarne Dubrave.

Naime, u krugu kasarne gorjela su tri vozila, jedan kamion i dva kombija koji inače nisu bili u voznom stanju.

Živinički vatrogasci su prvo lokalizirali a zatim potpuno ugasili požar.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći intervenirali su 119 puta u sjedištu Hitne službe i pet puta na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice su u istom periodu poduzeli operativne radnje po pitanju jedne saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M – 18, odnosno, Trećoj ulici.

Došlo je do sudara dva putnička motorna vozila i tom prilikom pet lica je povrijeđeno od kojih jedno teže, a pričinjena je i materijalna šteta na vozilima.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija su nas obavijestili da je vodosnabdievanje građana – njihovih korisnika bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. U privatnim porodilištima na području Tuzle nije bilo porođaja.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Na pojednim dionicama u centralnim i zapadnim krajevima, kao i u višim predjelima, upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje