Početna aktuelnosti Slavenova pozitivna priča: Zapaženi rezultati kadeta u drugom dijelu sezone

Slavenova pozitivna priča: Zapaženi rezultati kadeta u drugom dijelu sezone

921
0
Podijeli

Naša medijska kuća u protekloj godini trebala je izvještavati o novim uspjesima nogometnog kluba Slaven Živinice u drugom ili trećem rangu bosanskohercegovačkog fudbala, te o rijekama navijača koji idu gledati uzbudljive utakmice starog živiničkog sportskog kolektiva. Međutim, stvarnost je u potpunosti drugačija.

Nogometni klub Slaven nalazi se na najnižim granama u svojoj historiji, a na utakmicama simpatizera ovog sportskog kolektiva bilo je sve manje. Da proljeće na Gradskom stadionu u Živinicama ne bude apsolutno tmurno, poput prošlogodišnje jeseni, potrudili su se članovi kadetske selekcije nogometnog kluba Slaven. Ekipa bez izgovora i niza opravdanja opredijelila se da radi, a samo dječaci koji su tu bili u proteklim godinama znaju sa kojim su se problemima suočavali iz dana u dan.

Ključni momenat za kadetsku selekciju nogometnog kluba Slaven Živinice dogodio se u decembru protekle godine. Iako je vrlo mlad, bivši igrač nogometnog kluba Slaven, Taib Selimović, odlučio je da započne trenersku karijeru.

Slavenu je potrebna nova energija, mladih i sposobnih ljudi sa velikim motivom i željom za uspjehom koji su spremni biti vojnici kluba. Fudbalsko proljeće u našem gradu govori nam da je sve navedeno bio Taib Selimović čiji je uspjeh trebao biti očuvanje fudbala na Gradskom stadionu u Živinicama, a on je sa svojom ekipom savladao veliki broj favorita.

Pored domaće utakmice i pobjede nad ekipom Radnika iz Bijeljine, jedan od najznačajnijih rezultata Slavenovih kadeta je pobjeda u Banovićima protiv ekipe Budućnosti sa rezultatom 2:1. U sredini u kojoj je fudbal zaista najvažnija sporedna stvar, ekipa Slavena pokazala je želju i motiv za pobjedom te su nagrađeni sa tri boda.

Proteklog vikenda u Živinicama ponovo je gostovao lider, ekipa Drine iz Zvornika koja je ipak odnijela tri boda iz našeg grada, ali raduje činjenica da je ova mlada ekipa uspjela vratiti navijače na Gradski stadion.

Mlada i ambiciozna je i nova uprava Slavena koju predvodi predsjednik Edin Salkanović. Slaven svoju novu priču počinje od apsolutne nule, a rad sa omladinskim pogonom jedini je izlaz iz trenutne situacije u kojoj se nalazi nogometni klub Slaven Živinice.

Nakon 17 odigranih utakmica u omladinskoj ligi grupa sjever, kadeti Slavena trenutno zauzimaju šestu poziciju sa 18 osvojenih bodova. U okviru posljednjeg kola prvenstva predstojećeg vikenda Slaven gostuje u Srebreniku kod ekipe Gradine koja trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje