Početna aktuelnosti Spektakularan završetak manifestacije “Dani dijaspore” u Živinicama

Spektakularan završetak manifestacije “Dani dijaspore” u Živinicama

1338
0
Podijeli

Cijela protekla sedmica u Živinicama bila je u znaku manifestacije “Dani dijaspore”.

Ovogodišnje,treće izdanje,bilo je najsadržajnije i najbolje organizirano,sa velikim brojem učesnika u svakom dijelu programa i sa značajnim brojem posjetilaca.

Tretirane su sve teme:privreda,kultura,sport,zabava sa posebnim akcentom na svakovrsne odnose naše dijaspore i naše Domovine.

Cilj je bio da se uspostavi čvršća i kvalitetnija saradnja na svakom pomenutom polju kako bi od toga općina Živinice imala razne benefite a njeni građani u dijaspori motiv da održavaju veze sa svojom rodnom grudom.

Sinoć je na gradskom bulevaru održana završna ceremonija zatvaranja “Dana dijaspore” i priređen je zaista nezaboravan i,do sada,u Živinicama, odavno neviđen ambijent ispunjen pozitivnom energijom,radošću i lijepim druženjima svih generacija Živiničanki i Živiničana.

Praznični dekor i dobro raspoloženje činili su da Gradski bulevar izgleda pomalo bajkovito.

Načelnik općine Živinice,u svom prigodnom obraćanju velikom broju građana,zahvalio se svima koji su na bilo koji način podržali,pomogli i obogatili svojim učešćem,već tradicionalnu manifestaciju “Dani dijaspore” u Živinicama.

Nakon toga, djecu je obradovao dolazak Djeda Mraza koji je svoj prisutnoj djeci na Bulevaru podijelio Novogodišnje paketiće i poželio im da budu zdrava i dobra i u narednoj 2019.godini.

Na samom kraju manifestacije priređen je spektakularan vatromet na veliko oduševljenje nekoliko hiljada građana općine Živinice koji su došli na Gradski bulevar da provedu jednu noć za pamćenje.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje