Početna aktuelnosti Sportski savez OSI Federacije BiH: Živiničanima brojne nagrade

Sportski savez OSI Federacije BiH: Živiničanima brojne nagrade

359
0
Podijeli

Da po koronavirusu ne pamte 2020. godinu odlučili su se osobe sa indvaliditetom sa područja našeg grada koje je sportski duh od malih nogu natjerao da svoj život posvete sportu i da žive sport.

U ovu godinu sportisti i sportski radnici koji se takmiče u kategoriji osoba sa invaliditetom ušli su sa jasnim ciljevima, a to je što veći broj medalja i nagrada kako bi taj nemirni sportski duh u njima bio zadovoljan.

Pošast zvana koronavirus u mnogome nije utjecala na njih. Nastavili su sa napornim radom i vježbom, a s ciljem da ne odustaju od svojih planova za ovu godinu jer oni za riječ „odustati“ ne znaju.

Tokom čitave  godine osobe sa invaliditetom u Živinice su se vraćale zadovoljne, a naš grad poslije svakog takmičenja bio je bogatiji za brojne medalje.

Na kraju svake godine dođe decembar. Mjesec u kojem se sumiraju rezultati ostvareni u protekloj godini. Sportski savez osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine organizovao je izbor za najbolje i najuspješnije u 2020. godini.

Za najuspiješnijeg sportistu izabran je Nijaz Noćajević.

Za najuspješniju mušku ekipu proglašen je tim Tuzlanskog kantona kojeg su sačinjavali tri člana udruženja Mrena Živinice, a to su Nijaz Noćajević, Drago Jakić i Rajo Đokić, četvrti član ekipe je Sanel Kopić iz Kladnja.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Drago Jakić.

Sulejman Čerkezović, predsjednik osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona, dobitnik je nagrade za sportskog radnika u 2020. godini.

Članica streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice Šefika Mujić, svoju uspješnu godinu krunisala je nagradom za najperspektivniju sportistkinju u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2020. godini.

Svim članovima sportskih ekipa sa područja našeg grada koji se takmiče u kategoriji osoba sa invaliditetom čestitamo na zapaženim rezultatima u protekloj godini sa željom da i u narednoj nastave istim tempom kako su završili ovu godinu.

Mehmed Smajlović

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje