Početna aktuelnosti Srednjoškolci sproveli akciju “Bob 36”

Srednjoškolci sproveli akciju “Bob 36”

193
0
Podijeli

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja srednjoškolce, kao i Vijeća/Savjete učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja. Kroz svoje projekte Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini edukuje, povezuje, informiše srednjoškolce i upoznaje ih sa njihovim pravima.

Jedna od aktivnosti naših srednjoškolaca provedena je u danima vikenda.

Bob 36 se realizuje na način da se usreći cijelo građanstvo u gradu u kome se realizuje.

Lokalni tim Živinice ovaj projekat sproveo je  dijeljenjem inspirativnih poruka i dijeljenjem balona građanima.

Mladi ljudi su projektom željeli da nasmiju da donesu sreću na lice bar na jedan dan.

Srednjoškolci iz Živinica su se zaželjeli društvenih aktivnosti, te su se vrlo rado odazvali lokalnom timu kako bi dijelili sreću sa drugima.

Bob Marley je pjevač, tekstopisac i gitarista, najpoznatiji i najcjenjeniji izvođač rege muzike. Svoj život proveo je radeći dobra djela i baveći se muzikom. Njegova je žena poslije njegove smrti nastavila činiti dobra i humanitarna djela po sjećanju na Boba Marleya, čime je i pokret dobio naziv Bob36 (36 jer je Bob umro u svojoj 36. godini života). Bob36 je pokret koji ima za cilj motivisati ljude da rade dobra djela.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje