Početna aktuelnosti SSK Konjuh: Rezultati finalnog kola Federalne lige u sportskom streljaštvu

SSK Konjuh: Rezultati finalnog kola Federalne lige u sportskom streljaštvu

117
0
Podijeli

U NEDELJU JE U ZENICI ODRŽANO FINALNO KOLO FEDERALNE LIGE U SPORTSKOM STRELJAŠTVU, DISCIPLINA SERIJSKA VAZDUŠNA PUŠKA NA KOME SU ODLIČNE REZULTATI POSTIGLI TAKMIČARI STRELJAČKO SPORTSKOG KLUBA KONJUH.

U KONKURENCIJI 18 KLUBOVA IZ F BIH SA OKO 200 TAKMIČARA, U KONKURENCIJI JUNIORKI ČLANICE STRELJAČKO SPORTSKOG KLUBA KONJUH SU POTVRDILE SVOJU DOMINACIJU TE SU SA UKUPNIM REZULTATOM OD 541 KRUG ŠTO JE UJEDNO I NOVI FEDERALNI REKORD OSVOJILE PRVO MJESTO NA TABELI FEDERALNE LIGE.

EKIPU SU ČINILE: ELMIRA NUKIĆ SA 182 KRUGA, IMAN KURTOVIČ SA 180 I LEA SAMARDŽIĆ SA 179 KRUGOVA.

NAČNOJ KONKURENCIJI FEDERALNE LIGE U KATEGORIJI JUNIORKI VRIJEDI ISTAĆI DA JE NA POSLJEDNJEM KOLU LIGE ZABILJEŽEN RIJEDAK POREDAK JER SU OD SVIH TAKMIČARKI KLUBOVA IZ FEDERACIJE 3 NAVEDENE TAKMIČARKE KONJUHA ZAUZELE PRVA TRI MJESTA.

PORED JUNIORSKE EKIPE KONJUH SU NA NAVEDENOJ LIGA TAKMIČENJU PREDSTAVLJALE I TAKMIČARKE U KADETSKOJ KOJE SU ZAUZELE 5 MJESTO I TAKMIČARI U SENIORSKOJ KONKURENCIJI KOJI SU ZAUZELI 8 MJESTO NA TABELI.

TAKMIČARE SSK KONJUH OČEKUJE NASTAVAK TAKMIČENJA U PREMIJER LIGI BIH U KATEGORIJAMA KADETI, JUNIORI I SENIORI GDJE TRENUTNO U KONKURENCIJI 22 KLUBA IZ BIH SE NALAZE NA 4 MJESTU.

 

 

UPRAVA KLUBA-TRENER

BEĆIR DŽINIĆ

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje