Početna aktuelnosti Štićenicima centra “Vrati mi osmijeh” uručeno 85 paketića

Štićenicima centra “Vrati mi osmijeh” uručeno 85 paketića

499
0
Podijeli

Decembar je mjesec darivanja, a i na našim prostorima često se posljednji dani ovog hladnog mjeseca nazivaju danima dječije radosti. U ovom mjesecu djeci je zaista potrebno malo, pustiti da se odvija ono u šta oni vjeruju, što im donosi osmijeh na lice i što će prepričavati narednih dana svojim najbližim u porodici te prijateljima, a to je dolazak Djeda Mraza sa poklonima. Centar „Vrati mi osmijeh“ Živinice još jednom je u ovom mjesecu bio prostor kojeg su krasili osmijeh, druženje i zabava, a ovaj put zahvaljujući posjeti predstavnika regionalnog odbora „Merhamet“ Tuzla, predstavnika Gradske uprave i osnovnog odbora „Merhamet“ Živinice.

Svoj udio u ovoj posjeti i sprovedenoj akciji imala je i Gradska uprava grada Živinica koja se također trudi maksimalno biti pri ruci upravi centra „Vrati mi osmijeh“ Živinice.

Regionalni odbor „Merhamet“ Tuzla također, tokom čitave godine trudi se konstantno biti na usluzi svim svojim sugrađanima i korisnicima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Oni dnevno dijele oko 2760 obroka, a u toku ovog mjeseca svim porodicama koji su njihovi korisnici i koji imaju djecu mlađu od 12 godina uručili su prigodne novogodišnje paketiće. U tom duhu posjetili su i centar „Vrati mi osmijeh“ Živinice gdje su paketićima obradovali i njihove članove.

„Najradosniji dječiji mjesec“ u potpunosti je opravdao svoj epitet ako se pitaju štićenici centra „Vrati mi osmijeh“ Živinice. Brojna udruženja i organizacije, te predstavnici niza institucija grada Živinice i Tuzlanskog kantona u proteklih 30 dana posjetili su centar „Vrati mi osmijeh“ te zajedno sa njihovim korisnicima proslavili dolazak najradosnijeg dječijeg mjeseca. Građani Živinica svojim djelovanjem pokazuju i dokazuju da su uvijek spremni pomagati drugima.

Iza uprave centra „Vrati mi osmijeh“ Živinice nalazi se jedna od najuspješnijih godina. Veliki broj uspješno realizovanih projekata krasili su 2022. godinu, i u 2023. godini cilj je isti razvijati udruženje, ali i sposobnosti štićenika centra „Vrati mi osmijeh“ Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje