Početna aktuelnosti Sutra na sceni BKC Živinice predstava “Svu moju ljubav”

Sutra na sceni BKC Živinice predstava “Svu moju ljubav”

361
0
Podijeli

Teatarska revija Bosanskog kulturnog centra Živinice „Četvrtkom u pozorište“ nastavlja se i ovog četvrtka predstavom Sarajevskog ratnog teatra “SARTR” pod nazivom „Svu moju ljubav“. Režiju predstave potpisuje istaknuti bosanskohercegovački glumac i režiser Zijah Sokolović. „Svu moju ljubav“ igrat će se sa početkom od 19:00.

U predstavi „Svu moju ljubav” igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. “Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauviniger na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni, a pozorište im itekako može omogućiti tu prisutnost. Oživljavanje sjećanja uvijek sa sobom nosi i povratak već preživljenih (a i dalje snažnih) emocija koje onemogućavaju potpunu prisutnost u sadašnjosti. U tom međuprostoru između prošlosti sadašnjosti levitiraju likovi ove drame.

Predstavom „Svu moju ljubav“ Sarajevskog ratnog teatra barem za sada bit će spuštena zavjesa na teatarsku reviju Bosanskog kulturnog centra „Četvrtkom u pozorište“, a u javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar Živinice istakli su zadovoljstvo jer  je navedeni projekat uspješno realiziran.

„Svu moju ljubav“ neće biti jedini kulturni sadržaj do kraja sedmice na Velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice, jer je pripremljena još jedna zanimljiva predstava za najmlađe našeg grada. U nedjelju 20. novembra sa početkom u 15:00 u Bosanskom kulturnom centru Živinice gostuje dječija predstava u organizaciji udruženja „Bosanska stvarnost“ iz Sarajeva.

Naziv predstave je “Ceca Pereca i mudri poslastičar Peca”.

Cijena karte za predstave iznosi 5 KM, a do istih možete doći na dan predstava na biletarnici Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje