Početna aktuelnosti Sutra u BKC Živinice predstava “Čorba od kanarinca”

Sutra u BKC Živinice predstava “Čorba od kanarinca”

121
0
Podijeli

20. oktobra u našem gradu počela je sada već tradicionalna manifestacija “Četvrtkom u pozorište”. Ljubitelji pozorišne umjetnosti do sada su imali priliku pogledati dvije predstave, a također održane su dvije projekcije filma. Do kraja teatarske revije odigrat će se još tri predstave.

3. novembra od 19:00 sati na Velikoj sceni BKC-a Živinice biti će upriličeno igranje predstave pod nazivom “Čorba od kanarinca”, JU Centar kulture i mladih općine Centar Sarajevo. Režiju predstave “Čorba od kanarinca” potpisuje Riad Ljutović. Autor teksta je Miloš Radović. U predstavi igraju Sanela Pepeljak i Sead Pandur. „Čorba od kanarinca“ je dinamična komedija, ali i istovremeno nježna monodrama o zajedničkom životu. Priča nas vodi kroz pitanja o braku, da li je to smisao života za žene ili ipak sa druge strane kraj zabave za muškarce?

Pored teatarske revije “Četvrtkom u pozorište”, Bosanski kulturni film Živinice u ponedjeljak upriličit će dvije projekcije filma. Film za djecu “Dječak delfin” u 18:00 i film poznatog bosanskohercegovačkog autora “Praznik rada” u 20:00.

Novi film Pjera Žalice naziva “Praznik rada” svjetsku premijeru imao je na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Radnja filma događa se u Sarajevu, tačnije na Bjelavama. Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: “Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.” U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.

Ljubitelji kulture, predstave i filma našeg grada “Čorbu od kanarinca”, “Dječak delfin” i “Praznik rada” moći će pogledati kupovinom karte čija cijena iznosi 5 KM. Karte se mogu kupiti na dan predstave u biletarnici BKC-a Živinice, a karte za filmove su u pretprodaji u Gradskoj biblioteci, svakim radnim danom od 8:00 do 16:00. Također, karte za premijerno izvođenje filma, mogu se kupiti i na dan projekcije filma.

Nakon “Čorbe od kanarinca”, do kraja teatarske revije “Četvrtkom u pozorište”, planirano je igranje još dvije predstave:

10.11. 2022. (ČETVRTAK) u 19:00 h – Komedija „Bosanski špijun“ – UG “Scena” Živinice

17.11. 2022. (ČETVRTAK) u 19:00 h – Predstava „Svu moju ljubav“ – Sarajevski Ratni teatar “SARTR”.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje