Početna aktuelnosti Sve spremno za prvi bajram-namaz u džamiji Podgajevi

Sve spremno za prvi bajram-namaz u džamiji Podgajevi

141
0
Podijeli

Njihov čist nijet, zalaganje džematskog odbora koji je posao odradio na visokom nivou ali prije svega zahvaljujući donatorima, za 10 mjeseci izgrađena Podgajevska ljepotica.
Ljubav prema ovom objektu od prve zakopane lopate ujedinila je sve dobre ljude koji s nestrpljenjem čekaju da u ovom objektu klanjaju prvi Bajram namaz.


Mještani Podgajeva za predstojeći Kurban-bajram po prvi put u historiji ovog kraja bajram namaz klanjat će u svojoj džamiji.
Unutrašnjost džamije je uređena da primi vjernike na prvu molitvu, a ovih dana vrši se i uređenje prilaza džamiji.


Ljudi okupljeni oko projekta izgradnje džamije zaista kogu biti primjer drugima, transparentnost, požrtvovnost i angažiranost svih njih rezultirala je izgradnjom objekta kojim se svi ponose a svakako mogu biti ponosni na sve ono što su učinili da budućim pokoljenjima ostave prelijep vjerski objekat.
Ono što je interesantno za Podgajevsku ljepoticu jeste da je imala nafaku kao rijetko koja druga džamija, donatori su se javljali iz cijelog svijeta a bilo je i usputnih prolaznika koji su zastajali i davali svoje donacije.
Kroz papire je prošlo 400 hiljada KM koje nisu sve još uvijek uložene u objekat jer se vrlo vodi računa gdje će se i kako potrošiti 1 KM, za potpuni završetak radova potrebno je još sredstava kažu iz građevinskog odbora.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje