Početna aktuelnosti Svečana sjednica Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice

Svečana sjednica Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice

832
0
Podijeli

Danas je u sjedištu Organizacije ratnih vojnih invalida Živinice održana skromna svečanost Koordinacije boračkih udruženja općine Živinice.

Na istoj su bili prisutni svi predstavnici temeljnih boračkih organizacija Općine kao predstavnici sa nivoa Tuzlanskog kantona.

Svečana sjednica je upriličena kako bi se sumirali godišnji rezultati rada Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice kao i da bi se uručili skromni pokloni za sve koji su pružili nesebičnu pomoć u radu Koordinacije.

Prisutnima su se prigodno obratili i predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice i pomoćnik načelnika za boračka pitanja općine Živinice.

Ispred Ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona saborce je pozdravio Fahrudin Hasanović.

Prigodne riječi uputili su i predstavnici boračkih organizacija općine Živinice koje čine Koordinaciju boračkih udruženja.

Nakon uručivanja priznanja i prigodnih poklona svim zaslužnima za uspješan rad Koordinacije boračkih udruženja općine Živinice, priličeno je prijatno druženje uz obavezno evociranje uspomena iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata koji se vodio od 1992.do 1995. godine ali se i razgovaralo o aktuelnim problemima i pitanjima koja tište boračku populaciju.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje