Početna aktuelnosti Svečano obilježen Dan Mjesne zajednice Dubrave Gornje

Svečano obilježen Dan Mjesne zajednice Dubrave Gornje

443
0
Podijeli

Savjet Mjesne zajednice Dubrave Gornje danas je upriličio svečanu sjednicu povodom dana jedne od najvećih i najmnogoljudnijih mjesnih zajednica u okviru administrativnih granica Grada Živinice.

Predsjednik Savjeta MZ Dubrave Gornje Husein Belkić, u svojoj izjavi za Televiziju Živinice, istakao je da se u prethodnom periodu mnogo toga uradilo na poboljšanju sveukupne infrastrukture i da je u toku realizacija još niza projekata koji će poboljšati uslove života žitelja ovog dijela Živinica.

Svečana sjednica započela je intoniranjem himne naše domovine a zatim je učenjem fatihe i minutom ćutnje odata dužna počast svim šehidima i poginulim borcima Dubrava Gornjih.

Nakon uvodnih riječi Predsjednika Savjeta MZ Dubrave Gornje, prisutnim članovima Savjeta i gostima iz vjerskog, vojnog, političkog i privrednog života Grada Živinice obratio se Gradonačelnik Živinica Began Muhić
koji je posebno istakao veliku ulogu mještana Dubrava Gornjih u učešću u odbrani našeg grada i cijele Bosne i Hercegovine.

Osim toga, potcrtao je apsolutnu podršku Gradske uprave u realizaciji započetih i budućih kapitalnih projekata značajnih za stanovništvo Dubrava Gornjih.

Na kraju Svečane sjednice, zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama koji su pomogli rad i razvoj MZ Dubrave Gornje, uručene su prigodne zahvalnice.

Nakon Svečane sjednice, gosti, zvanice i domaćini su pred Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima, u dvorištu mjesne osnovne škole, položili cvijeće i proučili fatihu pred duše najhrabrijih sinova i kćeri ovog slobodarskog kraja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje