Početna aktuelnosti Svečanoj akademiji povodom Dana nezavisnosti prisustvovalo 600 živiničanki i živiničana

Svečanoj akademiji povodom Dana nezavisnosti prisustvovalo 600 živiničanki i živiničana

453
0
Podijeli

Danas je Velika sala Bosanskog kulturnog centra Živinice bila  ispunjena do posljednjeg mjesta a i svi dijelovi dvorane gdje se moglo makar i stati,bili su dupke puni.

Razlog tome bila je Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Općinskog vijeća Živinice.

Osim,do sada nezabilježenog broja građana koji je prisustvovao Akademiji,tu su bile i brojne zvanice iz društveno-političkog i vjerskog života općine Živinice,Tuzlanskog kantona,Federacije Bosne i Hercegovine a poseban gost bio je i potpredsjednik manjeg bh entiteta Ramiz Salkić.

Nakon odavanja počasti himni Bosne i Hercegovine i odavanja dužne pošte šehidima i poginulim borcima Živinica i naše domovine,prisutnima se prigodnim referatom obratio Predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Nail Jusić koji je istakao značaj 1.marta za našu zemlju i sve građane koji u njoj žive.

U ime Načelnika općine Živinice Samira Kamenjakovića prisutnima se obratio Sekretar općinske uprave Živinice Suvad Butković.

Potpredsjednik entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić naglasio je potrebu adekvatnog obilježavanja Dana nezavisnosti kao i Dana državnosti Bosne i Hercegovine i istakao je Živinice kao svijetli primjer i uzor svima.

Osim prigodnih obraćanja,priređen je i sadržajan i lijep kulturno-zabavni program u kome su učešće uzeli akademski glumac Elmir Krivalić,Kulturno-umjetničko društvo Živinice,srednje i osnovne škole općine Živinice kao i Dječije obdanište Živinice.

Ono po čemu će još biti upamćena današnja Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine jeste i to što je u pola svečanog programa voditelj obznanio vijest da je Parlamentarna skupština Federacije Bosne i Hercegovine usvojila prijedlog da se,između ostalih sedam općina-kandidata,i općina Živinice proglasi gradom.

Jasminko Razić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje