Početna aktuelnosti Svečanom akademijom i koncertom bit će sutra obilježen Dan grada Živinice

Svečanom akademijom i koncertom bit će sutra obilježen Dan grada Živinice

123
0
Podijeli

Današnja teritorija općine/grada Živinice utvrđena je prije 65 godina, 19. juna 1959.godine, Odlukom Narodne skupštine NR Bosne i Harcegovine (“Sl.list NR BiH,br.28/59).

Odlukom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH od 1.4.2019. godine, verifikovan je prijedlog Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Odluka Zastupničkog doma Parlamenta F BiH da Živinice dobiju status grada.

Sutra je planiran bogat, zanimljiv i sadržajan program povodom Dana grada Živinice.

Sutrašnji program povodom 19. juna Dana grada Živinice bit će upriličen u 19 sati na prostoru iza zgrade Gradske uprave Živinice na kojem će dominirati impozantna moderna scena koja će biti mjesto održavanja Svečane akademije, a potom i velikog koncerta u kome će učestvovati eminentne bosanskohercegovačke estradne zvijezde.

U vizuelnom smislu, bit će to pravi spektakl za sve one koji dođu da uveličaju Dan grada Živinice.

Velika pozornica sa ogromnim displejom, prvoklasan razglas i izvanredna rasvjeta, te muzički umjetnici od imena Zehra Bajraktarević i Mirza Šut , garancija su vrhunske zabave, baš kako i dolikuje rođendanu našeg grada.

U oficijelnom dijelu, na Svečanoj akademiji bit će dodijeljena najveća priznanja, plakete, zahvalnice i novčane nagrade svima onima koji su na neki način doprinijeli očuvanju, razvitku i promociji naše lokalne zajednice.

Osim toga, bit će uručena i priznanja najboljim učenicima grada Živinice iz svih osnovnih i srednjih škola, odnosno učenicima generacije školske 2023./2024. godine.

Prigodne referate i obraćanja imat će i prvi ljudi Gradskog vijeća i Gradske uprave Živinice.

A ovaj dio ukupnog programa obilježavanja 19. juna – Dana grada Živinice, svojim nastupima obogatit će i:

Limena glazba grada Živinice, mladi umjetnici Mješovite srednje škole Živinice, polaznici Dječijeg obdaništa Živinice, Kulturno – umjetničko društvo Modrački mornari Živinice, Hor Libero, Gradski tamburaški orkestar Živinice, Gradski mješoviti hor Živinice, Kulturno – umjetničko društvo Živinice i Udruženje sazlija Sevdah Živinice.

Organizator poziva sve građane Živinica ali i susjedstva da sutra dođu u 19 sati na prostor iza Gradske uprave Živinice i svojim prisustvom i dobrom zabavom uveličaju Dan Živinica.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje