Početna aktuelnosti Svečanost “U susret Ramazanu”, održana u džamiji IC Živinice

Svečanost “U susret Ramazanu”, održana u džamiji IC Živinice

872
0
Podijeli

Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Živinice danas je organizovala svečanost pod nazivom “U susret Ramazanu”. Gošće svečanosti bile su članice iz svih džemata našeg Medžlisa te članice udruženja: Sumejja, Nijemi krik Kalesija, Prosvijetitelj i Majke jetima.

Spomenuta svečanost održana je u džamiji IC Živinice a učesnice programa bile su mualime Mensura Ramić, Zerina Sakić,Mirela Begić, Merima Ahmić i hfz. Medina Hamzabegović.

Predavanje je održala dr.Safija Malkić stručna saradnica u Odjelu brak i porodica Rijaseta IZ BiH.

Svečanost je kruna završetka prvog dijela projekta obilaska džemata i učenja ženskog mevluda na području Medžlisa IZ Živinice koji je jedinstven na području Muftijstva tuzlanskog.

Koordinatorica  Asocijacije žena Medžlisa IZ Živinice Adisa Jagodić zahvalila se koordinatoricama džemata, članicama Asocijacije žena i horu Bulbul iz Dubrava Donjih koji su propratili cjelokupan navedeni projekat koji je trajao od oktobra prošle godine.

Kako je naglasila posjeta džematima će se nastaviti nakon mubarek mjeseca ramazana i cilj je obići sve džemate na području našeg Medžlisa.

“Cilj projekta je bio uključivanje žena u rad džemata i sa zadovoljstvom mogu istaći da se uveliko vide pozitivni rezultati našeg rada. Veliku podršku u realizaciji dobili smo od glavnog imama Medžlisa IZ Živinice Sedina ef.Karića, predsjednika Medžlisa te svih imama koji su nam omogućili ugodan i nesmetan rad”, istakla je Adisa Jagodić.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje